Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τι είναι το «Personal Training» και ποια τα οφέλη του... (ΥΓΕΙΑ)

Τι είναι το Personal Training;

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση της τάσης του Personal Training. Πολλοί  θεώρησαν ότι αυτή η απότομη αύξηση της τάσης του personal training είναι μια μόδα και θα ξεπεραστεί αλλά με την πάροδο του χρόνου και παρόλο που μεσολάβησε η οικονομική κρίση (ξεκίνησε το 2009) παρατηρήθηκε όλο και μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση του.

Ο ελληνικός όρος του Personal Training είναι η «εξατομικευμένη άσκηση». Αυτό σημαίνει ότι ο ασκούμενος όταν θα πάρει την απόφαση να ξεκινήσει να κάνει personal training με κάποιο προσωπικό γυμναστή θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο γυμναστής που θα τον αναλάβει θα πρέπει να αφιερώσει όλο το χρόνο της συνεδρίας αποκλειστικά και μόνο σε εκείνον και να μην τον παραμελήσει σε καμία περίπτωση για να πάει να επιβλέψει κάποιον άλλο ασκούμενο. Παράλληλα αυτό σημαίνει ότι και ο γυμναστής πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση ότι ο ασκούμενος τον πληρώνει για να τον έχει όλη τη διάρκεια της προπονητικής μονάδας και να τον καθοδηγεί, να τον διορθώνει, να του δίνει κίνητρο να θέλει να γυμναστεί αλλά και να του παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.                             


                     

Τι σημαίνει αυτό;

Κάνοντας κάποιος personal training, έχει καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα, με ασφάλεια, μεθοδικότητα και χωρίς τραυματισμούς! Πολλοί άνθρωποι βέβαια, πιστεύουν πως το κόστος του personal training είναι αποτρεπτικό και αρκετά ακριβό αλλά αν κάτσουμε να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι παροχές και τα οφέλη που έχουμε σε σύγκριση με έναν ασκούμενο που θα πάει σε ένα γυμναστήριο και θα του πει ο γυμναστής τι να κάνει και θα τον αφήσει στην τύχη του, χωρίς καμία καθοδήγηση και διόρθωση θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι τόσο ακριβό όσο αρχικά μας φαίνεται. Η έννοια του «Personal Training» δεν πρέπει να αξίζει μόνο οικονομικά αλλά θα πρέπει να αξίζει στην απόδοση και το στόχο που έχουν θέσει εξαρχής ο ασκούμενος με τον προσωπικό του γυμναστή. Θα πρέπει ο προσωπικό μας γυμναστής να ξέρει ακριβώς ποιον θα έχει απέναντι του, θα πρέπει από τη μεριά του και ο ασκούμενος να του έχει εμπιστοσύνη και θα πρέπει η συνεδρία του personal training να είναι «κουστούμι», δηλαδή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ακουσμένου. Διαφορετικά δεν θεωρείται Personal Training και είναι κάτι με πολύ μικρότερη αξία, το οποίο το πληρώνoυμε και στην ουσία δεν αξίζει τα χρήματα που έχουμε καταβάλει που τις περισσότερες φορές δεν έχει και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Για αυτό λοιπόν καλό θα είναι να μην ακούμε που λένε ότι το personal training είναι κάτι ακριβό και είδος πολυτέλειας γιατί αν καθίσουμε να το υπολογίσουμε οικονομικά θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι κάτι πολύ φτηνό σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα μας αποφέρει σε βάθος χρόνου. Συνεπώς είναι κάτι πολύ αποτελεσματικό αρκεί να είναι ένας ασκούμενος μαζί με τον γυμναστή του και τίποτα άλλο διαφορετικό.                                                                             


                                                                                                                                                      


Γεώργιος Νικολαΐδης M.Sc.,

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΦΑΙΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ... (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Η Φαίη Στεφανή επέστρεψε στην Ελλάδα από το Τορόντο του Καναδά , όπου εμφανιζόταν για τρεισήμισι μήνες στο The Forth Live Stage ! Η λαϊκή...