Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Η ΦΑΙΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ... (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Η Φαίη Στεφανή επέστρεψε στην Ελλάδα από το Τορόντο του Καναδά, όπου εμφανιζόταν για τρεισήμισι μήνες στο The Forth Live Stage!

Η λαϊκή ερμηνεύτρια γυρνώντας στην πατρίδα της, μίλησε στο CHECK IN για το ταξίδι της στον Καναδά, τις live εμφανίσεις της εκεί και τα μελλοντικά της σχέδια...


CI: Πιστεύεις ότι το τραγούδι και γενικότερα η μουσική είναι αρκετή για έναν καλλιτέχνη ώστε να είναι ευτυχισμένος;

ΦΣ: Η μουσική είναι από μόνη της ευτυχία. Εγώ προσωπικά την ημέρα δεν μπορώ να λειτουργήσω χωρίς να ακούω μουσική, όπως και οι πιο πολλοί άνθρωποι, είτε είναι απ' τον χώρο της μουσικής, είτε όχι. Το τραγούδι με αναζωογονεί, μου φτιάχνει τη διάθεση, το χρειάζομαι στις χαρές, στις λύπες μου, γενικότερα κάθε στιγμή.

CI: Ποιους καλλιτέχνες έχεις ως πρότυπα; Υπάρχουν κάποια ονόματα που θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί τους μελλοντικά;

ΦΣ: Γενικότερα, είμαι αυστηρός κριτής, όχι μόνο με άλλους καλλιτέχνες, αλλά και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Ως πρότυπο έχω τη Χάρις Αλεξίου, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την Τζένη Βάνου, τη Μαρινέλα, την Άννα Βίσση, τη Νατάσα Θεοδωρίδου κ.ά.. Θα ήθελα σίγουρα να συνεργαστώ κάποια στιγμή με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την Άννα Βίσση (με της οποίας τα τραγούδια έχω μεγαλώσει), τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Νίκο Βέρτη.

CI: Πως ήταν το ταξίδι στο Τορόντο και οι εμφανίσεις σου εκεί;

ΦΣ: Το ταξίδι μου στο Τορόντο ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είχα προτάσεις συνέχεια, από τα 18 μου ήθελα να πάω, αλλά δεν πήγαινα λόγω ηλικίας τότε. Θεώρησα πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα. Εμφανιζόμουν για τρεισήμισι μήνες σ' ένα αξιόλογο νυχτερινό κέντρο, με πολύ καλούς συνεργάτες. Έμεινα ευχαριστημένη γενικά απ' τη συνεργασία μας.

CI: Το κοινό του εξωτερικού σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας, διαφέρει σε κάτι;

ΦΣ: Δε διαφέρει πολύ το κοινό της Ελλάδας με αυτό του εξωτερικού. Αυτό που παρατηρώ, όσο γνωρίζω περισσότερο τον κόσμο που ζει εκτός, είναι ότι οι Έλληνες βρίσκονται τελικά παντού, σε όλες σχεδόν τις χώρες. Η μόνη διαφορά είναι πως οι Έλληνες του εξωτερικού νιώθουν μεγαλύτερο πόνο νοσταλγώντας την πατρίδα τους.

CI: Ως μία λαϊκή ερμηνεύτρια, θεωρείς ότι μουσικά θα μπορούσες να μπεις και σε άλλα είδη, όπως π.χ. η ποπ μουσική, ή νιώθεις ότι ανήκεις αποκλειστικά στο λαϊκό τραγούδι;

ΦΣ: Θα μπορούσα να ερμηνεύσω πολλών ειδών τραγούδια, όπως και έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό, αλλά δεν είναι το ίδιο για μένα. Ο κάθε ερμηνευτής ανήκει κυρίως σε ένα είδος μουσικής που του ταιριάζει. Δε γίνεται να είσαι ταυτόχρονα ποπ, λαϊκός, ροκ κτλ.. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει «ταμπέλα» σε αυτό το θέμα για εμάς τους τραγουδιστές.

CI: Ετοιμάζεις κάποια δουλειά/συνεργασία αυτήν την περίοδο;

ΦΣ: Ετοιμάζω κάτι και θα το δείτε στην πορεία. Είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δε βιάζομαι στη ζωή μου, να προλάβω να κάνω πράγματα. Προτιμώ να κάνω κάτι με αξιοπρέπεια και με αργά βήματα για να ακολουθήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά να κάνω βιαστικές κινήσεις και να ακολουθήσει ένα λάθος αποτέλεσμα με ρηχό περιεχόμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΦΑΙΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ... (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Η Φαίη Στεφανή επέστρεψε στην Ελλάδα από το Τορόντο του Καναδά , όπου εμφανιζόταν για τρεισήμισι μήνες στο The Forth Live Stage ! Η λαϊκή...